Как да сме подготвени за криза

Китайците имат поговорка: “ Дано живееш в интересни времена“.            

Вярваме, че и кризата с личните финансови средства също можем да определим като „интересно време“.

                                                Много хора остават на трудовата борса, ако имат тази възможност, много хора не могат да се запишат на борсата, по една или друга причина. Други пък са без работа към този момент и нямат доходи. Има най различни ситуации.

Затова тук ще изложим няколко добри и доказани мерки за справяне с финансова криза.

НАИСТИНА Е  ВАЖНО  ДА ЗАПАЗИМ СПОКОЙСТВИЕ!

Кризи е имало в миналото, ще има и занапред.Важно е да се подготвим, доколкото ни е възможно, както и да си извлечем поуки и да сме подготвени за следващата неприятна ситуация. Най- важно е емоционално да запазим спокойствие и да обмисляме ходовете си занапред пълноценно.

СЪКРАТЕТЕ МАКСИМАЛНО БЮДЖЕТА СИ

Правете умни избори  за покупките си, не се впускайте в купуването на излишни неща.Купувайте неща, от които наистина имате нужда и нямат заместител. За храните-не се презапасявайте, защото вероятно по-голямата част от тях ще се развали и ще стане негодна за консумация, докато стигнете до нея.

СТАНЕТЕ FREELANCER, ИЛИ САМОНАЕТ РАБОТНИК

Във времето на такава криза добър вариант е да се запознаете с опциите на фрийлансърите. Дори и да нямате никакъв опит, с постоянство и неотказване ще постигнете целите си и ще заработвате пари. В допълнение ще кажем, че работите от където пожелаете, имате своббода да изразите себе си и никой не ви надзирава по време на работния процес.

НЕ ВЗИМАЙТЕ ЛЕКОМИСЛЕНО КРЕДИТИ, БЪРЗИ ИЛИ НЕ

В нашата страна не е препоръчително да теглите кредити , ако не сте 100%, даже 150% сигурни, че ще успеете да ги покриете безболезнено и за кратко време. Най – лесно е да говорите с някой , който вече е изплатил кредита си и какво му е коствало това.

ПОТЪРСЕТЕ ПОМОЩ

Ако мислите, че няма да се справите с всички изложени съвети, или искате да се посъветвате с някой, който има опит в тези неща. Колкото повеч съвети получите, толкова по приемливо ще ги приложите към вашата реалност.

ЗАПОЧНЕТЕ ДА СПЕСТЯВАТЕ

Рано или късно кризата ще отмине. Най- важната поука, която остава след това е тази да започнем да спестяваме, както и да разпределяме удачно финансовите си средства. Защото живеем в много динамично време и никой не знае кога точно ще дойде следващата финансова криза, нито под каква форма ще е и колко дълго ще продължи.

Като заключение ще ви  посъветваме да извлечете полезните за вас съвети и да почнете да ги прилагате веднага.